Contact


Eten en Drinken - Sterke Drank

Wat is Vieux?Wat is Vieux? Vieux Informatie Merken Ingrediƫnten Soorten
Vieux. Anders dan de naam doet vermoeden is Vieux een soort sterkedrank die uit Nederland afkomstig is. Vieux is samengesteld uit neutrale graan- of melasse alcohol waaraan voor de smaak essances en smaakstoffen worden toegevoegd. Ook bevat de drank een klein beetje echte cognac of een ander wijndistillaat. Vieux krijgt de kenmerkende bruinrode kleur door toevoeging van karamel of een andere kleurstof.
- Alcoholpercentage: min. 35%
- Suiker: max. 20 gram per liter
- Kleur: Lichtbruin tot donkerbruin
Wat is de herkomst van Vieux?
Vieux is een Nederlandse sterkedrank die tot de jaren zestig van de vorige eeuw werd verkocht onder de naam Hollandse Cognac of Koetsierscognac. Zo werd de suggestie gewekt dat het hier om cognac ging en werd er een duurder imago gewekt. Feitelijk heeft Vieux niets te maken met de veel duurdere Cognac. En ook de smaak verschilt in hoge mate. Nadat in de zestiger jaren Cognac een beschermd product werd dat aan stenge regels en wetgeving is gebonden en de naam definitief in Vieux veranderde. Alhoewel de verwachting was dat de populariteit sterk zou afnemen en de drank zou verdwijnen was het tegendeel het geval. Vooral de populariteit van Vieux gemixt met Cola zorgde voor een toename in consumptie.
Hoe wordt Vieux gedronken?
Vieux wordt zowel puur als gemixt gedronken. Puur in de meeste gevallen uit een borrelglas. Gemixt uit een longdrinkglas. Tegenwoordig is Vieux populairder als mixdrank en dan dan vooral in combinatie met cola, de zogenaamde cola-vieux is een gevleugeld begrip.
Overzicht van Merken Vieux
- Anker Vieux
- Bols Vieux
- De Kuyper Vieux
- Dujardin Vieux (38 %)
- Hooghoudt Vieux (35 %)
- Hoppe Vieux (35 %)
- Legner Vieux

Zoekwoorden: Vieux Informatie Merken Ingrediƫnten Soorten
_________________________________________________________________________________