Zoek en Vind Alles - Eten en Drinken - Sterke Drank
Ouzo | Griekenland
Land van herkomst: Griekenland
Streek: Lesbos
Soort drank: Alcoholische Anijsdrank
Productiewijze: Destillatie
Ingrediƫnten: Alcohol, Anijs*, Kruiden, Water
Alcoholpercentage: 40 - 44 %
Glas: Klein kelkvormig borrelglaasje zonder voet
Drinkwijze: Aperitief
Serveerwijze: Puur**, met ijs of water, gemixt en in cocktails
Passend bij: Mezes (kleine Griekse hapjes)
Bijzonderheden: Bij lage temperaturen (in vriezer) krijgt Ouzo een melkachtige kleur
* Goedkopere soorten Ouzo van slechte kwaliteit bevatten soms venkel in plaats van anijs.
** Grieken drinken Ouzo vrijwel altijd verdund of met ijs.
De samenstelling van het kruidenmengsel bepaalt de uiteindelijke smaak van de Ouzo. Voor alle merken en soorten Ouzo geldt wel dat anijs de dominante smaak is. In vroeger tijden waren vele tientallen zo niet honderden kleine fabriekjes die elk hun eigen Ouzo produceerden. Vooral op het eiland Lesbos wordt en werd veel Ouzo geproduceerd.
- Ouzo 12
- Ouzo Metaxa
- Ouzo Plomariou
- Ouzo Tsantali