Contact


Nieuw/Zeelandse Sporters Schrijvers Kunstenaars Zangers Wtenschapers

Beroemde Nieuw-Zeelanders Inwoners Nieuw ZeelandBeroemde Nieuw-Zeelanders
Beroemde Nieuw-Zeelanders Inwoners Nieuw Zeeland. Verder dan naar Nieuw-Zeeland is het voor een Nederlander nauwelijks mogelijk om te reizen. Het aantal inwoners van Nieuw-Zeeland bedraagt op dit moment iets minder van 4,5 miljoen. Wat ook wel maakt dat het aantal beroemde Nieuw-Zeelanders dat over de gehele wereld bekend is, vrij beperkt genoemd mag worden. Op deze pagina kun desondanks toch informatie vinden over bekende en beroemde Nieuw Zeelanders.
Overzicht Bekende en Beroemde Nieuw-Zeelanders

JANE CAMPION (V)
- Volledige naam: Dame Elizabeth Jane Campion
- Geboren op: 30 april 1954
- Geboorteplaats: Waikanae, North Island, Nieuw-Zeeland
- Discipline: schrijfster, filmregisseur

Jane Campion is vooral bekend als filmregisseur van de film The Piano. Ze won voor deze film, waarvoor ze ook het scenario schreef, een Oscar voor het beste scenario. Tegenwoordig is Jan Campion woonachtig in Australië.

----------

MAHÉ DRYSDALE (M)
- Volledige naam: Alexander Mahé Owens Drysdale
- Geboren op: 10 november 1978
- Geboorteplaats: Melbourne, Australië
- Discipline: sporter, roeier

Mahé Drysdale is een van de meest succesvolle Nieuw-Zeelandse sporters ooit. Als roeier in de skiff won hij twee keer de gouden medaille tijdens de olympische Spelen van 2012 en 2016 en een keer brons in 2008. Daarnaast is hij vijf keer wereldkampioen geworden en drie keer tweede.

----------

PETER JACKSON (M)
- Volledige Naam: Sir Peter Robert Jackson
- Geboren op: 31 oktober 1961
- Geboorteplaats: Wellington, Nieuw-Zeeland
- Discipline: filmregisseur, filmproducer

Peter Jackson is een van de weinige Nieuw-Zeelanders die echt wereldberoemd is. Hij heeft zijn beroemdheid vooral te danken aan de drie Lord of the Ring films die hij maakte naar de boeken van J.R.R. Tolkien.
Nieuw-Zeeland Reisgidsen

Omdat de natuur de belangrijkste trekpleister van Nieuw-Zeeland is, wordt hieraan in de meeste reisgidsen veel aandacht besteed. Toch is ook de cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland interessant genoeg om ook aandacht aan te besteden tijdens een bezoek ...lees verder >


Foto's

Foto: Mahé Drysdale
Fotograaf: Ann Woolliams
Klik op de foto voor meer info