Contact


Officiële Handelsnaam - Betekenis Informatie en Uitleg


WAT IS EEN OFFICIËLE HANDELSNAAM?


Een officiële handelsnaam kan een bedrijf gebruiken in het economisch verkeer. Dat wil zeggen dat een bedrijf hiermee naar buiten kan treden en producten en diensten kan verkopen. Een handelsnaam kan het zelfde zijn als een merknaam. Maar heeft toch een andere betekenis en minder bescherming dan een geregistreerde merknaam. Alhoewel een officiële handelsnaam is ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel is deze niet hetzelfde als een officiële bedrijfsnaam. Een bedrijf kan trouwens meerdere handelsnamen hebben. Officiële registratie van handelsnamen gebeurt bij de Kamer van Koophandel. De handelsnaam wordt ingeschreven in de vermelding van het bedrijf in het officiële handelsregister.

WAARVOOR WORDT EEN HANDELSNAAM GEBRUIKT?


De meeste bedrijven gebruiken een handelsnaam om mee naar buiten te treden. De handelsnaam wordt vaak gebruik in marketing- en reclame campagnes om producten en diensten te verkopen. Sinds de opkomst van internet en webshops wordt de handelsnaam ook vaak gebruikt om het gebruik ervan goed vast te leggen.

HOE VIND JE HET BEDRIJF ACHTER EEN HANDELSNAAM?


Als de handelsnaam officieel is vastgelegd dan kun je het bedrijf dat de handelsnaam gebruikt terugvinden bij de kamer van koophandel. Naast de officiële bedrijfsnaam vind je ook de andere handelsnamen die het bedrijf gebruikt en het adres.

TIP: Controleer vooraf of een bedrijf betrouwbaar en financieel gezond is!


Als je een aanbetaling moet doen, een vrij grote aanschaf wilt doen of langdurig met een bedrijf gaat samenwerken, is het goed te weten of het betrouwbaar is en hoe het er financieel voorstaat. Gelukkig is daar nu een simpele en goedkope oplossing voor. Je kunt voor minder dan twee tientjes een rapport aanvragend dat inzage geeft in de betrouwbaarheid, financiële situatie en het verleden van een bedrijf.
...HOE KUN JE EEN BEDRIJF VOORAF CONTROLEREN >

Gerelateerde Informatie:
> Kamers van Koophandel
> Legalista Advocaten
> Hoofdkantoren - Overzicht

Trefwoorden: Officiële Handelsnaam | Betekenis | Informatie | Uitleg | Vinden
_________________________________________________________________________________