Goedkope maar goede inboedel bij elkaar sprokkelen

Goedkope maar goede inboedel bij elkaar sprokkelen

Van plan om binnenkort je eerste kamer of appartement te betrekken? Of koop je een huis, maar heb je weinig geld voor het interieur? Verhuizen en alles wat daarbij komt kijken is een kostbare bedoeling. En helemaal wanneer je voor het eerst een woning betrekt, zal je flink moeten investeren in meubels, apparatuur, keukengerei en servies. Een dure periode, waarin je best wat kunt besparen door het wat creatiever aan te pakken.

Vraag om spullen

Gelukkig zijn er talloze manieren om op een voordelige manier een inboedel bij elkaar te krijgen. De eerste tip is mensen om je heen laten weten dat je binnenkort gaat verhuizen. Vraag spullen (of geld) voor je inboedel voor je verjaardag, kerst of sinterklaas. Daarnaast heb je vast mensen in je omgeving waarvan je spullen voor een vriendenprijsje kunt overnemen, of die het wellicht weggeven. Misschien heeft je oma wel een mooie kast die ongebruikt op zolder staan, of hebben je ouders spullen van vroeger opgeslagen in de kelder. Zonde. Die kun jij dan mooi opknappen en gebruiken.

Tijd om op zoek te gaan

Na rondvragen in je omgeving is het tijd om het internet op te gaan, op zoek naar koopjes. Maak een lijst van de spullen die je nodig hebt en stel een budget vast. Zoek op Marktplaats naar tweedehands koopjes. Hier kun je vaak hele goede gebruikte spullen vinden die weg worden gedaan voor een klein prijsje, zo niet dan kun je er altijd over proberen te onderhandelen. Daarnaast is ook het bezoeken van verschillende kringloopwinkels een hele goede. Hier staan spullen in categorieën uitgestald. Zo kun je er vaak voordelig een eettafel of bureau scoren met bijbehorende stoelen.

Zelf aan de slag

Wanneer je de benodigde meubels bij elkaar hebt gesprokkeld via Marktplaats, de kringloopwinkel of via bekenden, is het tijd om aan de slag te gaan met de inrichting. Geef de meubels een opknapbeurt, schuur dat ene kastje en verf deze. Kies van tevoren een kleur of stijlthema en verwerk dit in je inrichting en woning. Ga op zoek naar mooie accessoires, zoals kussens en schilderijtjes, die passen bij jouw stijl. Op deze manier wordt je inrichting goedkoop en gemakkelijk een samenhangend stijlvol geheel. Daar haal je nog voldoening uit ook!

Inspiratie

Een goede tip wanneer je voor weinig geld een uniek item aan je inrichting wilt toevoegen zijn IKEA-hacks. Kijk op Google of Pinterest voor inspiratie voor het “hacken” van talloze IKEA meubels. Koop bij IKEA (of natuurlijk via Marktplaats) een simpele salontafel. Tover deze om naar jouw wens. Zo creëer je met een middag knutselen unieke meubels voor jouw inrichting zonder dat je er een fortuin aan kwijt bent.

Inboedel beschermen

Tevreden met de inrichting die je bij elkaar hebt gezocht en zelf hebt gemaakt? Zorg dan dat je een inboedelverzekering afsluit. Je wilt natuurlijk niet de waarden van je zorgvuldig bij elkaar gesprokkelde inboedel verliezen bij onvoorziene schade of diefstal. Wanneer er wordt ingebroken, een lekkage plaatsvindt of brand uitbreekt, krijg je een vergoeding waarmee je de spullen kunt vervangen. Een inboedelverzekering kost slechts een paar euro per maand. Een kleine investering voor de geruststelling dat je niet zonder inboedel zit, mocht er iets gebeuren.