Contact


De voordeligste energieleverancier vinden met een energievergelijkerBij het kiezen van een energieleverancier, kun je het best gebruikmaken van een online energievergelijker. Met zo'n tool zet je tarieven, voorwaarden en welkomstacties op een rij. Zo weet je precies waar je het voordeligst uit bent. Ook kun je selecteren op duurzaamheid.

Energievergelijker: weet het verbruik


Het kiezen van een nieuwe energieleverancier begint bij het berekenen van je totaalverbruik. Wanneer je voor het eerst een leverancier kiest, is dat wellicht lastig in te schatten. Online zijn er gelukkig genoeg rekenmodellen om een inschatting te maken op basis van de samenstelling van jouw gezin. Bij overstappen is het makkelijker, want dan heb je van de oude energieleverancier een jaaroverzicht waar je gebruik van kunt maken. Op basis van je verbruik kun je met een online energievergelijker een begin maken met het vinden van een geschikte .energieleverancier.

Vergelijken: waar op letten?


Bij het vergelijken van energieaanbieders zijn er diverse dingen om op te letten: de looptijd, voorwaarden en tarieven, maar ook welkomstcadeaus en/of kortingen.

De looptijd van een energiecontract. je kunt kiezen voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een energiecontract voor bepaalde tijd is een vaste contractperiode afgesproken van 1, 3 of 5 jaar. Zeg je voortijdig op, dan kan het zijn dat je een boete moet betalen. Dit kan oplopen tot maximaal 125 Euro per product. Houd er verder rekening mee dat een contact voor bepaalde tijd stilzwijgend kan worden verlengd. Wil je overstappen, dan zal de nieuwe leverancier meestal opzeggen bij de oude aanbieder. Anders moet je dit zelf doen. Bij een contract voor onbepaalde tijd, kun je kosteloos opzeggen. Wel geldt een opzegtermijn van 30 dagen.

Tarieven zijn onverdeeld in vast, variabel of een combinatie.Bij vaste tarieven betaal je gedurende de contractperiode constant hetzelfde voor gas en stroom. Aanvullende kosten zoals voor netbeheer kunnen wel wijzigen. Bij variabele tarieven kan de energieleverancier deze verhogen of verlagen gedurende de contractperiode. Dit gebeurt twee keer per jaar, meestal in januari en juli. Bij een combinatie van vast en variabel staan de tarieven voor stroom meestal wel vast en zijn die voor gas variabel.

De voorwaarden. Lees de kleine lettertjes goed. Hoelang gelden bijvoorbeeld bepaalde kortingen en hoe zit het met betaalwijzen en eventuele betalingsherinneringen.

Welkomstkortingen en cadeaus. een welkomstkorting is een soort cashback die je na een jaar uitgekeerd krijgt van de energieleverancier. Die korting wordt vaak doorberekend in de prijzen en zie je terug bij de jaarafrekening. Stap je voor die tijd over, dan vervalt deze korting. Er zijn ook energieleveranciers die een welkomstcadeau aanbieden, zoals een slimme thermostaat, tablet of cadeaubon.

Energievergelijker: kiezen voor duurzaam


Je kunt in een online energievergelijker ook selecteren op duurzaamheid wanneer je dit belangrijk vindt. Zo kun je zien welke leverancier het groenst is. Veel groene stroom is ingekocht in Europa, deze stroom wordt verhandeld via groencertificaten. Maar er zijn tegenwoordig ook best wat leveranciers die groene stroom uit Nederland aanbieden. Ook kun je online berekenen wat je bespaart wanneer je energie opwekt met zonnepanelen of via andere duurzame maatregelen.

Zoekwoorden: De Voordeligste Energie Vinden Energgievergelijker Advies over de Laagste Energieprijzen