Contact


Energie Besparen met Slimme ApparatuurEnergie besparen willen we allemaal. Het is duurzaam én goed voor de portemonnee. Maar hoe doe je dat nou? Natuurlijk kun je gewoon de thermostaat standaard een paar graden lager zetten, maar je wilt ook niet in de kou komen te zitten. Er zijn ook slimmere manieren om energie te besparen. Er zijn verschillende apparaten en apps op de markt die je kunnen helpen om minder energie te gaan verbruiken.Slimme thermostaat


Een goed voorbeeld van zo’n hulpmiddel is de slimme thermostaat. Sommige energieleveranciers leveren al standaard een slimme thermostaat. Online energie vergelijken kan een goede manier zijn om erachter te komen wat de verschillen zijn tussen energieleveranciers. Zo kun je de energieleveranciers die zo’n slim apparaat aanbieden met elkaar vergelijken. Een slimme thermostaat neemt de gebruiker een hoop taken uit handen. Zo’n thermostaat is in staat om jouw weekritme te leren kennen en weet dus wanneer jij wel of niet thuis bent. Zo kan de thermostaat er zelf voor zorgen dat je huis lekker warm is wanneer jij thuiskomt en dat de verwarming wordt uitgeschakeld wanneer jij hem niet nodig hebt. Je hoeft dan zelf dus niet meer na te denken over het aan- en uitschakelen van de verwarming. Deze leerfunctie heeft echter alleen nut als je een vast weekritme hebt. Als je iedere dag op een ander tijdstip thuis bent, kan de thermostaat daar niet goed op inspelen en staat de verwarming wellicht voor niets aan. Er zijn ook mogelijkheden om je slimme thermostaat op een aanwezigheidssensor aan te sluiten. Zo weet de thermostaat precies wanneer er iemand thuis is.

Slimme stekker


Naast de slimme thermostaat zijn er ook andere slimme apparaten, zoals de slimme stekker. Deze stekker kan bijhouden hoeveel stroom er per apparaat verbruikt wordt en berekent ook hoeveel dat kost. Zo kun je erachter komen waar eventueel sluimerverbruik plaatsvindt, welke apparaten onnodig aan staan en toch stroom verbruiken.

Slimme meter


Voor 2020 krijgt elk huishouden in Nederland een slimme meter aangeboden via de netbeheerder. Een slimme meter is niet hetzelfde als een slimme thermostaat. Een slimme meter regelt namelijk niet wanneer de verwarming aan of uit gaat, maar registreert wel hoeveel energie je gebruikt. Met behulp van een applicatie kun je dan op je laptop, tablet of telefoon precies zien op welke momenten je veel stroom of gas verbruikt. Er zijn veel energieleveranciers die zo’n app aanbieden, het verschilt per leverancier welke functionaliteiten de app heeft. Soms is het mogelijk om jouw stroomverbruik uitgesplitst te zien naar een apparaat in je huis, door de app in combinatie met slimme stekkers te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel stroom jouw koelkast gebruikt. Met behulp van dit inzicht kun je jouw apparaten op een andere manier gaan gebruiken. Bijvoorbeeld door de droger alleen aan te zetten in de daluren, als de stroom goedkoper is. Of je kunt op basis van je verbruik aan verlichting beslissen om zuinigere ledverlichting te plaatsen. Het is dus een goed idee om te kijken welke energieleverancier jou het beste kan helpen om te besparen op je stroom- en gasrekening. Energie vergelijken is eenvoudig en online te doen en kan veel voordeel opleveren.

Zoekwoorden: Energie Besparen met Slimme Apparatuur Tips Advies Informatie