Contact


Zoek en Vind Alles - Spelletjes en Games - Informatie en Spelregels

Scrabble Kopen Spelregels Informatie Kopen en Geschiedenis
Scrabble Kopen Spelregels Informatie Kopen en Geschiedenis
Scrabble Kopen Spelregels Informatie Kopen en Geschiedenis. Scrabble is een letter- en woordspel dat door minimaal twee personen en maximaal 4 personen (of teams) gespeeld kan worden. Het doel van het spel is met letters die een verschillende waarde hebben woorden te vormen die zoveel mogelijk punten opleveren. Het spel wordt gespeeld op een speelbord dat in totaal 225 vakjes bevat waarop letters geplaatst kunnen worden. Een deel van de vakjes vertegenwoordigen een waarde. Deze kan de waarde van de letter of de waarde het gehele woord 2x of 3x in waarde laten vermenigvuldigen. Het spel wordt in Nederland gespeeld met in het totaal 100 letters. Aan het begin van het spel neemt elke speler blind zeven letters. Na elke beurt mag dit aantal weer tot zeven worden aangevuld. Woorden mogen horizontaal of diagonaal worden gevormd. Is men in staat door het aanleggen van letters meerdere woorden te vormen dan worden deze ook geteld. Als een speler in staat is alle zeven letters in een keer op het bord te plaatsen dan krijgt hij vijftig punten extra. Het spel is uit als een van de spelers geen letters meer heeft en geen nieuwe meer kan pakken. De waarde van de letters van de overige spelers wordt dan bij totaal van de winnaar opgeteld en van het totaal van de verleizers afgetrokken. Diegene met de meeste punten is de winnaar van het spel Scrabble. In veel verschillende talen kan Scrabble gespeeld worden. Aangezien bepaalde letters in elke taal meer of minder voorkomen is de letterwaarde per taal verschillend. Uiteraard zijn er inmiddels naast het traditionele bordspel een aantal variaties van Scrabble die online en/of op de computer gespeeld kunnen worden.
Scrabble Kopen Aanbiedingen
Scrabble Kopen Aanbiedingen. Hieronder vind je een aantal aanbiedingen van het bordspel Screbble die je online in webshops kunt kopen.
Scrabble Original
Merk: Mattel
Aantal spelers: 2 - 4
Prijsklasse: Tussen € 25 - € 25

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN >
Scrabble Junior
Merk: Mattel
Aantal spelers: 2 - 4 (Kinderen vanaf 5 jaar)
Prijsklasse: € 30 - € 40

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN >
Travel Scrabble (Reiseditie)
Merk: Mattel
Aantal spelers: 2 - 4
Prijsklasse: Tussen € 15 - € 20

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN >
Scrabble Speed
Merk: Mattel
Aantal spelers: 2 - 4
Prijs: € 20 - € 25

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN »
Scrabble Spelregels en Informatie
- Soort spel: Bordspel
- Type spel: Letterspel
- Minimum aantal spelers: 2
- Maximum aantal spelers: 4
- Bedenker: Alfred Mosher Butts (U.S.A.)
- Jaar: 1938
- Introductiejaar: 1948
- Doel van het spel: Zoveel mogelijk punten halen
- Winnaar: De persoon met de meeste punten
- Scrabble variaties: Junior Scrabble, Travel, Speed
Zoekwoorden: Scrabble Kopen Spelregels Informatie Kopen Geschiedenis BordspelWie heeft Scrabble bedacht?

De bedenker van Scrabble is de Amerikaan Alfred Mosher Butts. In 1938 heeft hij Scrabble bedacht. Maar het bordspel kwam pas 10 jaar later, in 1948, in de winkels.


Wat zijn de spelregels van Scrabble?

De officiële speregels van Scrabble worden uiteraard bij elk spel meegeleverd. Maar als je de Scrabble spelregels niet meer kunt vinden. Geen probleem. Via onderstaande link kun je de uitgebreide spelregels van Scrabble online vinden...
lees verder >