Contact


Zoek en Vind Alles - Werelderfgoed - Natuurerfgoed - Zuid-Europa

Malta en Gozo

Werelderfgoed op Malta
De UNESCO heeft drie plekken in Malta als cultuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Er is nog geen natuurerfgoed aangewezen.
Megalithische tempels van Malta en Gozo
Naam: Megalithic Temples of Malta and Gozo
Plaats; Zeven complexen op de eilanden Malta en Gozo
Op lijst: 1980 (Uitbreiding in 1992)
Soort: Cultuurerfgoed
Status: niet bedreigd
De prehistorische tempels op Malta en Gozo zijn onstaan in de periode 3600 – 2500 voor Christus en worden gezien als een onderdeel van een op zichzelf staande cultuur. Rond 2500 voor Christus is de tempelcultuur op Malta weer verdwenen. De tempels van Ggantija op het eiland Gozo zijn het oudste en werden als in 1980 opgenomen. De tempels bij Hagar Qim, Mnajdra, Ta Hagrat, Skorba en Tarxien op Malta zijn in 1992 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst.
Hal Saflieni Hypogeum
Naam: Hal Saflieni Hypogeum
Plaats: Paola op Malta
Op lijst: 1980
Soort: Culruurerfgoed
Status: Niet bedreigd
Het is een ondergronds complex uit de periode 4000 - 2500 voor Christus dat als begraafplaats diende en vermoedelijk ool een tempel was.
Valetta Oude Stad
Naam: City of Valletta
Plaats: Valetta op Malta
Op lijst: 1980
Soort: Cultuurerfgoed
Status: Niet bedreigd
De oude stad Valetta werd in de 16e eeuw gebouwd. De stad die is vernomend naar Grootmeester Jean de la Vallette werd als een vesting gebouwd. Het middeleeuse centrum en de vesting zijn grotendeels bewaard gebleven.


Gratis Malta Reisgids

In de gratis Malta reisgids is veel informatie te vinden over de bezienswaardigheden van Malta & Gozo. Daarnaast zijn ook belangrijke andere adressen opgenomen. Je kunt gebruik maken van de interactieve kaart om meer te weten te komen van Malta & Gozo...
...GRATIS MALTA REISGIDS >