Contact


Museum De Heksehoeve
Drentseweg 46
8426 ES Appelscha

T: 0516-433365
M: Mail direct

De Heksehoeve - Meer informatie

In Appelscha, achter de oude boerderij De Heksehoeve, vind je museum en theeschenkerij De Heksehoeve. De officiële naam is: Museum en Theeschenkerij De Heksehoeve. Ooit bedoeld als enkel theeschenkerij, maar Margarita, eigenaresse van de Heksehoeve kreeg zoveel vragen over heksen en heksenrituelen, dat ze besloot er een museum van te maken.

Verwacht nu geen donker museum met schimmige beelden, dan kom je er bedrogen uit. Museum De Heksehoeve is namelijk een openlucht museum! Op ongeveer 1 hectare grond zijn allerlei bomen, kruiden, planten en struiken te vinden, inclusief bordjes waarop je kunt lezen wat hun kracht is en voor welke rituelen heksen ze gebruiken. Tussen al dit groen vind je 27 echte heksenrituelen, die eenvoudig zijn uit te voeren, leuk zijn om te doen, en als je wilt, je ook nog even stil laten staan bij jezelf en je eigen leven. Het is een museum dat gericht is op oude wijsheden, kruidengebruik en rituelen. Heksen verbinden zich met Moeder Aarde en wat zij te bieden heeft, leven en luisteren daarnaar. Dit alles ademt het museum dan ook uit.

Naast de rituelen kun je er ook terecht voor een kop thee of koffie. Verder is er ook een winkeltje met allerlei leuke, veelal zelfgemaakte spullen. Je vindt er edelstenen, kruiden, cadeau-artikelen en boeken.
_________________________________________________________________________________

De Heksehoeve - Ook geschikt museum voor kinderen

Ook voor kinderen is het heksenmuseum in Appelscha een leuk avontuur. Er is een speciale kinderspeurtocht uitgezet, waar ze opdrachten kunnen doen en uiteindelijk een heksendiploma kunnen verdienen. Ze kunnen bijvoorbeeld ontdekken wie hun totemdier is, er bemoedigende spreuken lezen die Margarita her en der heeft gehangen en ervaren dat ze al erg veel kunnen, veel positieve bekrachtiging dus.

Verder kun je er leren wichelroede lopen. Dat is toegankelijk voor jong en oud. Heks Margarita legt op positieve en speelse wijze uit hoe het werkt, hoe je kunt toveren. Het leuke is, het werkt bij werkelijk iedereen. Beslist de moeite van het proberen waard!
_________________________________________________________________________________

Oordeel van de redactie over heksenmuseum De Heksehoeve

In augustus 2015 heeft de redactie van zoekenvindalles.nl museum en theeschenkerij De Heksehoeve bezocht en werd aangenaam verrast. Het weer hielp een extra handje mee met stralende zon, wat voor een buitenmuseum natuurlijk prettiger is dan regen. Maar zelfs in de regen kun je hier prima naartoe. Er staan voldoende paraplu's, er is veel beschutting van de bomen en de rituelen zijn ook in nat weer mooi en leuk om te doen. De kinderopdrachten zijn voor volwassenen minstens zo aantrekkelijk als voor kinderen, we raden je dan ook aan die zeker niet over te slaan. Het is een fijn doe-museum, als je er alle rituelen doet, ben je echt wel een paar uur zoet en als je ze een beetje serieus doet, ben je nog mindful bezig ook! Kortom, met een open houding en nieuwsgierige blik, ga je beslist een fijne (mid)dag tegemoet!

Klantvriendelijkheid: ++++
Geschikt voor kinderen: +++
Sanitaire voorzieningen: ++++
Eten en drinken: ++
Rolstoeltoegankelijk: +/-
------------------------------------------------------
Eindoordeel bezoek: +++ (ZEER GOED)
_________________________________________________________________________________
> BETEKENIS EN UITLEG BEOORDELING

Museum en Theeschenkerij De Heksehoeve - Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 12:00-17:00
Donderdag: 12:00-17:00
Vrijdag: 12:00-17:00
Zaterdag: 12:00-17:00
Zondag: 12:00-17:00
Feestdagen:

Heksenmuseum De Heksehoeve in Appelscha is geopend van 2 mei tot 30 augustus en 17 oktober tot en met 1 november. Buiten de openingstijden kun je het museum ook bezoeken, maar dan uitsluitend op afspraak.
_________________________________________________________________________________

Trefwoorden: Museum en Theeschenkerij De Heksehoeven | Appelscha | Openluchtmuseum | Doe-museum | Heksen | Adres | Telefoonnummer | Openingstijden | Informatie  Musea Overzicht »

  Betekenis Beoordeling en Meer Bezochte Bestemmingen »