Contact


Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Tips en InformatieHoe kun je wijnvlekken van parket verwijderen?

Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Tips en Informatie Wat moet je doen om de wijnvlekken goed van parket te verwijderen? Vooral rode wijn kan lelijke vlekken achterlaten op parket als er niet direct wordt gehandeld bij het ontstaan ervan. Dit geldt ook voor rosévlekken, zij het in mindere mate. Maar als uw parket behandeld met olie of was dan het verwijderen van een wijnvlek prima zelf te doen. Zeker als je direct handelt als de wijnvlek ontstaat dan zal er in de meeste gevallen niet veel aan de hand zijn.

Wijnvlek Verwijderen van een Goed Behandelde Parketvloer

Dep direct de wijnvlek weg met een absorberend doekje of keukenpapier. Doe dit wel voorzichtig en ga niet boenen of wrijven. Doet u dit wel dan is de kans groot dat de vlek dieper in het hout trekt. Heeft dit onvoldoende effect dan is de beschermlaag van de parketvloer waarschijnlijk toch onvoldoende geweest. Wat je dan nog kunt doet lees je hieronder.

Wijnvlekken Parket Verwijderen bij een Slecht Behandelde Parketvloer

Bij een parketvloer die aan slijtage onderhevig is en beschadigingen of kale plekken heeft kan het verwijderen van een rode wijnvlek een stuk lastiger zijn. Met name als de wijnvlek is ontstaan op een beschadigd gedeelte van het parket.

Dep direct de wijnvlek weg met een absorberend doekje of keukenpapier. Ook hiervoor geldt niet wrijven om te voorkomen dat de wijnvlek dieper in het parket dringt. Helpt dit niet of onvoldoende dan kun je nog proberen zout of een absorberend poeder (krijtpoeder) op de vlek te strooien in de hoop dat de rode wijn of rosé hierin trekt.

Als dat ook niet lukt kunt u het nog proberen met schoonmaakmiddelen maar alleen als u zeker weet dat uw parketvloer hierdoor niet wordt aangetast. Agressieve reinigingsmiddelen en chemische producten als wasbenzine en terpentine zijn uit den boze! Deze doen veel meer kwaad dan goed.

Het laatste wat je hierna nog kunt proberen is de rode wijnvlek met bijvoorbeeld een schuursponsje te verwijderen. Wat u doet is een dun laagje van het parket afhalen. Als de vlek weg is kun je daarna de vloer behandelen met het middel waarmee de rest van het parket ook is afgewerkt. Risico hiervan is wel dan er een grote kans is op kleurverschil met de rest van het parket.

Let op! Weet Zeker Waarmee Het Parket Behandeld Is

Als u twijfelt over wat voor beschermlaag er op de parketvloer is aangebracht of gewoon niet zo handig bent, kun je het beste een professioneel parketreinigingsbedrijf inhuren. Weliswaar zijn hieraan kosten verbonden. Maar als u uw parketvloer onherstelbaar beschadigd is de schade nog groter!...houten vloer schoonmaken advies >

Bijpassende Informatie en Advies
- Wijnvlekken Verwijderen Overzicht
- Schoonmaak en Huishouden Overzicht

Zoekwoorden: Wijnvlekken Parket Verwijderen Advies Tips en Informatie_________________________________________________________________________________