Contact


Voltaire Stoel

Wat is een Voltaire stoel?

Dit is een stoel die is vernoemd naar de Franse schrijver en filosoof Voltaire. Hij werd ergens in de jaren 20 van de 19e eeuw afgebeeld, zittend op stoel met armleuningen en een vrij hoge rugleuning. De afbeelding kreeg behoorlijk wat bekendheid en dit is zeer waarschijnlijk de reden waarom stoelen die hierop leken de naam Voltaire stoel kregen.

Hoe ziet een Voltaire stoel eruit?

Een Voltaire stoel vrij comfortabele stoel, bijna een fauteuil met een hoge afgeschuinde rugleuning en gewatteerde open armleuningen. De rugleuning en zitting bevatten vrij zachte kussens. Het framewerk van de stoel is gemaakt van sierlijk gevormd en met houtsnijwerk bewerkt hout dat rust op vier poten. De bekleding van de Voltaire stoel was oorspronkelijk vrij donker van kleur met hierop afgebeeld grote bloemen. Later kreeg de stoel vaak een kleur.

Een Voltaire stoel kopen

Een mooi, in goede staat verkerende, antieke Voltaire stoel kan flink aan de prijs zijn. Gelukkig zijn er in de loop van de tijd veel replica's gemaakt die voor een schappelijker prijs te koop zijn. En deze replicaties worden nog steeds gemaakt. Ook zijn er tegenwoordig Voltaire stoelen met een knipoog te koop in opvallende kleuren, bijzondere materialen en vintage uitvoering.

Gerelateerde Informatie:
- Geschiedenis van de Stoel
- Stoelen en Fauteuils Overzicht
- Meubels Overzicht

Voltaire Stoel | Gebruik | Geschiedenis | Herkomst | Informatie


_________________________________________________________________________________