Contact


Twister


Wat voor spel is Twister?


Twister is een behendigheidsspel. Het wordt gespeeld op een vloerkleed dat 24 cirkels bevat in vier rijen met verschillende kleuren. Door middel van een draaischijf worden opdrachten gegeven aan de spelers om handen of voeten te plaatsen op een door de draaischijf bepaalde plaats. De deelnemer die het langste in staat is om dit te doen zonder om te vallen of op de verkeerde cirkel te komen is winnaar. Het spel kan met meerdere spelers individueel gespeeld worden (alhoewel vier wel ongeveer het maximum is) of in teamverband.

Oorsprong en geschiedenis van Twister


Het spel Twister is rond 1965 bedacht door de Amerikanen, Charles F. Foley en Neil Rabens. Zij kregen in 1966 het patent op het spel. Alhoewel er ook gesproken wordt over Reyn Guyer als bedenker. Feit is dat het patent aan de eerder genoemde twee personen werd verleend. Het spel werd in een klap zeer populair doordat ik gespeeld werd in het zeer populaire TV programma The Tonight Show door de ongekend populaire Jonny Carson. Aangezien het spel niet zonder lichamelijk contact gespeeld kon en kan worden, werd het in conservatieve kringen gezien als onfatsoenlijk. Sinds de jaren zestig wordt Twister over de gehele wereld gespeeld en zijn er jaarlijks in vele landen competies en wedstrijden.Twister InformatieSoort Spel:
Behendigheidsspel

Aantal Spelers:
2 - 4 spelers per spel.
Maar er kan ook in competitieverband of teams gespeeld worden. Hierdoor kan er met veel meer mensen gespeeld worden.

Bedenker:
Charles F. Foley en Neil Rabens

Jaar Ontstaan:
1966

Merk:
MB Spellen

Leeftijd:
6 jaar en ouder

Spelduur:
Ca. 10 minuten per spel.
Maar met teams en in competietie kan het zolang duren als je zelf wilt.

Prijsklasse*:
Tussen € 20 en € 25 (inclusief BTW)

(* Prijs- en assortimentswijzigingen voorbehouden. De aanbieding is samengesteld door een Zoekenvindalles partnerbedrijf)Twister Spelregels


Laat de draaiwijzer draaien! Roep de kleur en welke hand of voet verplaatst moet worden. Alle spelers moeten deze opdracht zo snel mogelijk uitvoeren. Natuurlijk zijn er een aantal spelregels waar iedereen zich aan dient te houden.

1. Niet meer dan één hand of voet per cirkel! Wie het eerst op een cirkel landt, heeft die bezet.

2. Eenmaal verplaatst, mag de speler zich niet meer bewegen.

3. Als alle zes de cirkels bezet zijn, draait de scheidsrechter opnieuw.

4. Als de scheids een hand/voet en kleurcombinatie roept waarop je al staat, dan moet je hand of voet naar een andere cirkel van dezelfde kleur. (Als ze alle zes bezet zijn, draai je opnieuw)
5. Als de speler zijn evenwicht verliest en de mat met een knie op elleboog raakt (of helemaal ondersteboven rolt) is de speler af.

Zoek en Vind Alles Disclaimer

Zoekenvindalles.nl Theo Jordaan©, december 2008.