Contact


Orthodontie en Orthodontist - Betekenis Uitleg en InformatieWAT IS ORTHODONTIE?


Orthodontie is een medisch begrip. Het is een specialisme binnen de tandheelkunde die zich richt op de stand van de tanden en de groei van het gebit.

WAT DOET EEN ORTHODONTIST?


Een orthodontist houdt zich bezig met het rechtzetten van tanden. Het meest zichtbare wat een orthodontist doet, is het plaatsen van beugels. Met een beugel wordt getracht de stand van de tanden rechter te krijgen en ongelijkmatige groei te beperken. Daarnaast worden in de orthodontie afwijkingen die door een verkeerde groei van de kaken ontstaan, beperkt of voorkomen.

WANNEER NAAR DE ORTHODONTIST?


Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Je gaat naar de orthodontist als je tanden scheef groeien en scheef staan of als er problemen zijn met de kaakgroei. Alhoewel je op elke leeftijd van orthodontie gebruik kunt maken, zijn de meeste patiënten van de orthodontist kinderen in de leeftijd tussen de 10 en 15 jaar. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit de periode is waarin de kaakgroei, en de daarmee samenhangende stand van de tanden, het beste kan worden beïnvloed.

HOE KOM JE BIJ DE ORTHODONTIST TERECHT?


Meestal wordt je door de tandarts naar de orthodontist doorverwezen. Je kunt echter ook rechtstreeks een afspraak met de orthodontist maken als je denkt dat het nodig is. Wel is het verstandig om vooraf te controleren hoe je verzekerd bent voor de kosten die voor orthodontie gemaakt gaan worden.

WAAR KOMT HET WOORD ORTHODONTIE VANDAAN?


Orthodontie is een samenvoeging van de uit het Grieks afkomstige woorden orthos en odous. Letterlijk vertaald in het Nederlands betekent orthos, recht en odous is land. Hieruit zijn de wetenschappelijke namen orthodontie en orthodontist ontstaan.

Gerelateerde Informatie:
> Tandheelkunde - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Orthodontie en Orthodontist | Betekenis | Informatie | Medisch begrip | Uitleg
________________________________________________________________________________________________