Contact


Finland



Recepten uit Scandinavië

Finse Kerstmosterd (Joulusinappi)



Soort gerecht:
- Smaakmaker
- Bijgerecht
- Kerstgerecht

Land van herkomst:
Finland

Ingrediënten:
- 1 deciliter mosterpoeder
- 1 deciliter slagroom
- 1 deciliter suiker
- 2 eetlepels Cognac
- 2 eieren



Benodigdheden:
- Schaal
- Garde
- Steelpannetje
- Afsluitbare pot(ten)
- Rorspaan | Lepel
- Fornuis
- Koelkast



Bereiding



Stap 1
Roer de mosterdpoeder, slagroom, suiker en eieren door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat.

Stap 2
Breng het mengsel langzaam aan de kook in het steelpannetje(liefst anti-aanbak) terwijl er continue geroerd wordt en laat een paar minuten zachtjes koken.

Stap 3
Laat de mosterd afkoelen en roer als dit het geval is de cognac erdoor.

Stap 4
Doe de mosterd in een of meerdere goed schoongemaakte potten en bewaar deze in de koelkast.

Bijzonderheden



Houdbaarheid:
De mosterd is in de koelkast zo'n twee maanden houdbaar.





Finse Mosterd | Recepten uit Finland





Zoek en Vind Alles Disclaimer