Contact


JengaWat voor spel is Jenga?


Jenga is een denkspel en behendigheidsspel ineen. De bedoeling is een toren opgebouwd uit 54 houten blokken, die drie keer zo lang zijn als breed, op een zodanige wijze af te breken dat deze ineenstort als de volgende speler een blok pakt. De blokken die uit de toren worden gehaald moeten er weer bovenop worden geplaatst. Om dit te kunnen bewerkstellingen kunnen er verschillende strategieën worden toegepast.. Behendigheid, inschattingsvermogen, anticiperen en inzicht zijn hierbij noodzakelijke kwaliteiten. Naast de originele Jenga zijn er ook diverse variaties van het spel Jenga die het moeilijker of speelser maken.

Oorspong en geschiedenis van Jenga


Leslie ScottJenga is 1970 bedacht door de toen in Afrika woonachtige Brit . Zijn ervaringen in Afrika inspireerde hem tot het spel Jenga dat in het Swahili 'te bouwen' betekent. Het spel werd in 1974 op de markt gebracht en is sindsdien vele honderduizenden malen gespeeld.

Jenga InformatieSoort Spel:
- Behendigheidsspel
- Denkspel

Aantal Spelers:
2 of meer.

Bedenker:
Leslie Scott

Jaar Ontstaan:
1970

Leeftijd:
5 jaar en ouder

Spelduur:
Ca. 10 minuten per spel

Prijs*:
ca. € 20,-

* Aan dze prijsindicatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Jenga Spelregels


Het spel begint met het opbouwen van de toren. De toren bestaat uit 54 houtstukken die per 3 stuks in 1 laag overdwars op de vorige laag geplaats worden. Zo heeft u 18 lagen.

Het spel kan beginnen zodra de toren gebouwd is. Om de beurt pakt ieder een willekeurige blok (behalve van de bovenste laag) uit de toren en legt die boven op de toren.

Hij of zij die de toren uit balans brengt en om laat vallen verliest het spel en mag de toren weer op gaan bouwen.

Jenga | Gezelschapspel | Behendigheidsspel | Geschiedenis | SpelregelsZoek en Vind Alles Disclaimer